top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Beste plekken om te studeren in Maastricht

Studeren in Maastricht geeft vele mogelijkheden op variatie. Er zijn genoeg leuke plekjes om te studeren. Wij hebben 5 mogelijkheden voor jou als je niet weet waar je kan studeren in Maastricht. Handig als je een nieuwe student bent!

  1. Bibliotheek: De bibliotheek is een goede plek om te studeren omdat het een rustige en georganiseerde omgeving is. Bovendien kun je in de bibliotheek vaak gebruikmaken van computerfaciliteiten en andere studiehulpmiddelen.

  2. Studiekamers: Sommige hogescholen en universiteiten bieden studiekamers aan voor studenten. Dit zijn speciaal ingerichte ruimtes waar je in stilte kunt werken.

  3. Café of restaurant: Als je het fijn vindt om te studeren in een wat socialere omgeving, kun je ook kiezen voor een café of restaurant. Sommige van deze plekken bieden speciaal ingerichte studieplekken aan, bijvoorbeeld met stopcontacten en goede verlichting.

  4. Parkeergarage of park: Als je het fijn vindt om in de buitenlucht te studeren, kun je ook kiezen voor een parkeergarage of park. Zoek een rustig plekje uit en neem je studiemateriaal mee.

  5. Thuis: Ten slotte is het natuurlijk ook mogelijk om thuis te studeren. Zorg ervoor dat je een fijne en rustige studieplek hebt, bijvoorbeeld aan een bureau of aan de eettafel. Zorg ook voor voldoende licht en verfrissende pauzes om je concentratie te behouden.Studeren in Maastricht

Maastricht is een stad in het zuiden van Nederland en is bekend om zijn universiteit, de Universiteit Maastricht. Deze universiteit biedt een brede waaier aan bachelor- en masteropleidingen aan, zowel in het Nederlands als in het Engels. De universiteit heeft een internationaal karakter en trekt studenten uit verschillende landen aan.


Naast de universiteit zijn er in Maastricht ook andere hogescholen en opleidingsinstituten, zoals de Hogeschool Zuyd en de Maastricht School of Management. Dit biedt studenten de mogelijkheid om uit verschillende opleidingen te kiezen.


Maastricht is ook een leuke stad om te wonen als student. De stad heeft een historisch centrum met veel gezellige café's en restaurants, en er zijn ook verschillende parken en natuurgebieden in de omgeving. De stad is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zodat je gemakkelijk naar andere plaatsen in Nederland of naar het buitenland kunt reizen.


Werken naast mijn studie in Maastricht

Werken naast je studie kan een goede manier zijn om extra geld te verdienen en om praktische ervaring op te doen. Als je in Maastricht woont en studeert, zijn er verschillende manieren om naast je studie te werken. Hier zijn enkele opties:

  1. Werken in de horeca: Er zijn in Maastricht verschillende horecagelegenheden waar je parttime kunt werken, zoals cafés, restaurants en bars. Dit soort werk is vaak flexibel en kan gemakkelijk worden gecombineerd met je studie.

  2. Werken in een winkel: Er zijn in Maastricht ook verschillende winkels waar je parttime kunt werken, zoals boekwinkels, kledingwinkels en supermarkten. Dit soort werk kan ook flexibel zijn en kan gemakkelijk worden gecombineerd met je studie.

  3. Werken als oppas: Als je graag met kinderen werkt, kun je ook overwegen om als oppas te werken naast je studie. Dit kan een leuke manier zijn om geld te verdienen en om tegelijkertijd wat extra verantwoordelijkheid op te nemen.

  4. Werken als freelancer

Uitzendbureau ATwerkvandaag biedt vele mogelijkheden op dit gebied, we hebben talloze vacatures in allerlei verschillende branches. Neem een kijkje op onze vacature pagina en neem contact op bij interesse.


Uitzendbureau ATwerkvandaag uit Maastricht heeft niet alleen vacatures uit de hoofdstad van Limburg maar bij nog vele andere steden in deze regio. Neem contact op of bekijk onze vacatures voor meer informatie.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page