top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Vanaf welke leeftijd mag je werken in een uitzendbureau

In Nederland mag je vanaf 16 jaar werken in een uitzendbureau. Er zijn wel enkele beperkingen op de soorten werkzaamheden die je mag verrichten op die leeftijd. Zo mag je bijvoorbeeld geen zwaar werk doen of werken op plaatsen waar gevaarlijke stoffen worden gebruikt.


Het is ook belangrijk om te weten dat je als jonge werknemer onder bepaalde arbeidsvoorwaarden valt die specifiek zijn voor jongeren onder de 18 jaar. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer dan 8 uur per dag werken en niet meer dan 40 uur per week. Ook zijn er beperkingen op het aantal nachtdiensten dat je mag werken. Als je in een uitzendbureau werkt, is het belangrijk om je te houden aan deze arbeidsvoorwaarden.


Het is ook goed om te weten dat als je jonger bent dan 18 jaar, je recht hebt op begeleiding op het werk. Dit betekent dat je een begeleider krijgt die ervoor zorgt dat je veilig en verantwoord kunt werken. Als je in een uitzendbureau werkt, is het belangrijk om te zorgen dat je deze begeleiding krijgt. Bij uitzendbureau ATwerkvandaag wordt er automatisch rekening gehouden met deze regels. Wij zorgen voor een veilige en flexibele baan ook al ben je 16 of ouder.


Kom langs en solliciteer voor een (bij)baan in de regio van Maastricht en omstreken.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page