top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Tips voor stage lopen

Stage lopen... Het is vaak een verplicht onderdeel van je MBO, HBO of universitaire

studie. De meeste studenten kijken er reikhalzend naar uit: je gaat alle opgedane kennis eindelijk in de praktijk brengen! Daarnaast leer je veel en ervaar je wat een beroep precies inhoudt. Hier ga ik je vertellen over hoe je het beste uit je stage kunt halen met behulp van deze tips.


Waarom heb je stage tips nodig?


Een stage is de functie van een student die binnen een organisatie werkt om waardevolle werkervaring op te doen je hebt hier deze tips bij nodig om op de beste manier ervaring op te doen dit is steeds een belangrijkere factor aan het worden voor werkgevers om te beslissen wie de gouden ticket krijgt deze dagen. In de huidige arbeidsmarkt wordt sterk aangeraden om tijdens je studie werkervaring op te doen zodat je al werkervaring hebt, bijvoorbeeld door middel van een stage. Door middel van deze tips ga ik je vertellen hoe je het meeste uit je stage periode gaat kunnen halen en op de beste manier.Tips om een succesvolle stage te hebben


Het is super belangrijk om je van te voren goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn. Zodat je goed op de hoogte bent van alle mogelijkheden. Ben je op zoek naar een meeloop-, meewerk- of afstudeerstage? Dat bepaalt namelijk ook de mate van begeleiding vanuit het bedrijf. Bij uitzendbureau ATwerkvandaag in Maastricht hebben ze veel doorgroeimogelijkheden en je leert veel nieuwe dingen. Wees duidelijk in wat je zoekt en wat je leuk vindt. Het is prima om meerdere gesprekken te hebben met verschillende werkplekken. Op deze manier kan jij erachter komen welk bedrijf het beste bij jou past en wat je het leukste vindt.


Tips voor de perfecte stageplek


Deze tips moeten je helpen bij het vinden van een super leuke stageplek.


Tip 1: Begin met een geschikte BPV-bedrijf te zoeken. Je moet rekening houden met wat je wilt leren en wat je later in je beroeps leven wilt bereiken Je kunt op verschillende sites geschikte bedrijven vinden zoals: https://www.s-bb.nl/, https://stagemarkt.nl/ .

Tip 2: Zoek naar een bedrijf waar jij jouw interesses liggen zodat je hier meer wilt leren!

Tip 3: Wees nauwkeurig! Het BPV-bedrijf beoordeelt je hoe je te werk gaat als stagiaire bij hun. Daarbij hoort natuurlijk nauwkeurig zijn bij.

Tip 4: ben bereid om mensen te helpen bijvoorbeeld je stagebegeleider/collega's .

Als je vragen hebt over opdrachten of dergelijke dingen zodat je een fijne werk sfeer krijgt

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page