top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Voor wanneer moet je belastingaangifte doen?

Het doen van belastingaangifte is een jaarlijks terugkerende verplichting, Maar wanneer moet je eigenlijk belastingaangifte doen? En kun je ook uitstel aanvragen? In deze blog geven we antwoord op al deze vragen!Deadline voor particulieren

Als particulier moet je jaarlijks belastingaangifte doen. De deadline hiervoor is 1 mei. Dit betekent dat je de aangifte vóór deze datum bij de Belastingdienst moet hebben ingediend. Het is wel mogelijk om uitstel aan te vragen voor het doen van belastingaangifte. Hiervoor dien je vóór 1 mei een schriftelijk verzoek in te dienen bij de Belastingdienst. Bijvoorbeeld wanneer je als particulier ondernemer bent en je administratie nog niet volledig op orde is.


Deadline voor ondernemers

Als ondernemer heb je te maken met andere deadlines voor het doen van belastingaangifte. De deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting is voor ondernemers gesteld op 1 mei of 1 juli, afhankelijk van je situatie. Ben je ondernemer met een eenmanszaak, dan moet je voor 1 mei je belastingaangifte indienen. Ben je ondernemer met een bv, dan heb je tot 1 juli de tijd om je aangifte in te dienen.


Uitstel aanvragen

Het is dus mogelijk om uitstel aan te vragen voor het doen van belastingaangifte. Voor particulieren is dit mogelijk tot 1 september, mits je vóór 1 mei een schriftelijk verzoek indient bij de Belastingdienst. Ondernemers met een eenmanszaak kunnen uitstel aanvragen tot 1 oktober, mits zij vóór 1 mei een verzoek tot uitstel indienen. Ondernemers met een bv kunnen uitstel aanvragen tot 1 november, ook hiervoor geldt dat je vóór 1 mei een verzoek tot uitstel moet indienen.


Het doen van belastingaangifte is verplicht voor zowel particulieren als ondernemers. De deadline voor particulieren is gesteld op 1 mei, terwijl ondernemers tot 1 mei of 1 juli de tijd hebben om hun aangifte in te dienen. Het is mogelijk om uitstel aan te vragen voor het doen van belastingaangifte. Voor particulieren is dit mogelijk tot 1 september, terwijl ondernemers met een eenmanszaak en bv respectievelijk tot 1 oktober en 1 november uitstel kunnen aanvragen. Het is belangrijk om de juiste deadline in acht te nemen en tijdig uitstel aan te vragen wanneer dit nodig is. Zo voorkom je boetes en andere vervelende consequenties van het te laat indienen van je belastingaangifte.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page