top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Mag je om loonsverhoging vragen?

Het vragen om een loonsverhoging kan een zenuwslopende ervaring zijn. Je wilt niet hebberig overkomen, maar je wilt wel een eerlijk salaris verdienen voor het werk dat je doet. Het is een veel voorkomende vraag die bij werknemers opkomt en het kan lastig zijn om te weten wanneer en hoe je om een loonsverhoging moet vragen. In dit artikel zullen we enkele overwegingen bespreken die je kunt maken voordat je een gesprek aangaat met je werkgever.Algemene overwegingen

Voordat je om loonsverhoging vraagt, zijn er een aantal overwegingen die je moet maken. Ten eerste moet je kijken naar je prestaties en verantwoordelijkheden in je huidige functie. Heb je extra verantwoordelijkheden op je genomen of heb je een project succesvol afgerond? Dit zijn prestaties die aangeven dat je waardevol bent voor het bedrijf en die kunnen dienen als reden voor een loonsverhoging. Daarnaast moet je je salaris vergelijken met wat er in de markt wordt betaald voor vergelijkbare functies. Als je onder het gemiddelde verdient, is dit een goede reden om voor loonsverhoging te vragen.


Hoe vraag je om loonsverhoging?

Als je hebt besloten om voor loonsverhoging te vragen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het gesprek. Maak een lijst van je prestaties en verantwoordelijkheden en leg uit waarom je denkt dat je een hoger salaris verdient. Het is belangrijk om dit te doen op een respectvolle manier en om te benadrukken dat je waarde toevoegt aan het bedrijf. Vraag vervolgens om feedback van je werkgever en vraag wat je kunt doen om je prestaties verder te verbeteren.


Wat als je verzoek wordt afgewezen?

Als je werkgever je verzoek om loonsverhoging afwijst, is het belangrijk om kalm te blijven en te vragen om feedback over waarom je verzoek is afgewezen. Vraag vervolgens wat je kunt doen om in de toekomst in aanmerking te komen voor een loonsverhoging. Als je werkgever geen duidelijke reden geeft voor de afwijzing, vraag dan om specifieke doelen en prestaties die je kunt bereiken om je salaris te verhogen.


In het algemeen is het acceptabel om voor loonsverhoging te vragen als je prestaties en verantwoordelijkheden in lijn zijn met wat er van je verwacht wordt en als je salaris onder het gemiddelde ligt in de markt. Het is belangrijk om respectvol te zijn en je waarde voor het bedrijf te benadrukken wanneer je om een loonsverhoging vraagt. Als je verzoek wordt afgewezen, vraag dan om feedback en specifieke doelen om te bereiken om in de toekomst in aanmerking te komen voor een loonsverhoging.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page