top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Kan ik hypotheek krijgen met uitzendcontract?

Een huis kopen is een grote stap en vaak is een hypotheek nodig om dit te financieren. Maar wat als je werkt als uitzendkracht en geen vast contract hebt? Kun je dan wel een hypotheek krijgen? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en bespreken we de mogelijkheden.


Wat zijn de mogelijkheden?

Als uitzendkracht is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten, maar dit kan wel lastiger zijn dan voor iemand met een vast contract. Het is namelijk belangrijk dat de geldverstrekker zekerheid heeft dat je de hypotheeklasten kunt betalen. Dit kan worden beoordeeld aan de hand van een aantal factoren, zoals je inkomen, werkervaring en de duur van je contract.Hoe kun je laten zien dat je de hypotheeklasten kunt betalen?

Om te laten zien dat je de hypotheeklasten kunt betalen, is het belangrijk om een stabiel inkomen te hebben. Dit kan worden aangetoond door middel van een jaaropgave of loonstrookjes. Als je nog niet lang genoeg werkt bij het uitzendbureau om deze documenten te kunnen overleggen, kun je vaak ook een intentieverklaring van het uitzendbureau krijgen waarin staat dat er uitzicht is op een vast contract.


Wat zijn de voor- en nadelen?

Een voordeel van een hypotheek met een contract bij een uitzendbureau is dat het mogelijk is om een huis te kopen, ook als je geen vast contract hebt. Daarnaast kun je bij sommige geldverstrekkers ook gebruik maken van de perspectiefverklaring, waarmee je kunt laten zien dat je in de toekomst voldoende inkomen hebt om de hypotheek te kunnen blijven betalen. Een nadeel is dat het lastiger kan zijn om een hypotheek te krijgen en dat de rente vaak hoger is dan bij iemand met een vast contract.


Als uitzendkracht is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten, maar het kan wel lastiger zijn dan voor iemand met een vast contract. Het is belangrijk om te laten zien dat je de hypotheeklasten kunt betalen en dat je hierin voldoende stabiliteit hebt. Bespreek de mogelijkheden daarom altijd goed met een financieel adviseur en kies de hypotheek die het beste bij jouw situatie past.

bottom of page