top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Wanneer geef je loonsverhoging en wanneer niet?

Je werknemer vraagt om loonsverhoging, wanneer geef je loonsverhoging en wanneer niet? Het bepalen van een passend salarisniveau en eventuele loonsverhogingen is een cruciale factor bij het behouden van goede werknemers en het aantrekken van nieuw talent.


Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van een loonsverhoging is de prestaties en productiviteit van de werknemer. Werknemers die consistent goed presteren en hun doelen behalen, hebben vaak recht op een verhoging van hun salaris. Dit kan zowel op individuele basis als op teamniveau worden bepaald. Aan de andere kant, als een werknemer niet aan de verwachtingen voldoet en niet productief is, kan een loonsverhoging niet gerechtvaardigd zijn.


Een andere factor bij het bepalen van een loonsverhoging is de marktwaarde en concurrentiepositie van de werknemer. Als een werknemer zich in een specifieke branche bevindt waar de vraag naar zijn of haar vaardigheden groot is, kan een loonsverhoging gerechtvaardigd zijn om te voorkomen dat de werknemer vertrekt naar een concurrent. Dit kan ook het geval zijn als vergelijkbare werknemers in vergelijkbare functies bij andere bedrijven hogere salarissen verdienen.


De financiële positie van het bedrijf is een belangrijke factor bij het bepalen van een loonsverhoging. Als een bedrijf goed presteert en het budget toelaat, kan een loonsverhoging gerechtvaardigd zijn om goede werknemers te behouden en te belonen. Aan de andere kant, als een bedrijf zich in een moeilijke financiële positie bevindt, kan het verstandiger zijn om te wachten met het geven van loonsverhogingen.Het geven van een loonsverhoging is een belangrijke beslissing voor werkgevers en moet zorgvuldig worden overwogen. Het is belangrijk om naar verschillende factoren te kijken, waaronder prestaties en productiviteit, marktwaarde en concurrentie, en de financiële positie van het bedrijf. Door een weloverwogen beslissing te nemen over loonsverhogingen, kunnen werkgevers goede werknemers behouden en belonen, terwijl ze tegelijkertijd de financiële positie van het bedrijf beschermen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page