top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Wat is het minimum loon in Nederland?

Iedere werknemer in Nederland heeft recht op het minimumloon. Dit is het laagste bedrag dat een werkgever wettelijk verplicht is aan loon te betalen aan de werknemer. Je mag dus niet minder verdienen dan dit bedrag. Per 1 januari 2022 is dit € 1.725,00. Goed om te weten: het is een brutobedrag. Je houdt dus minder over. Twee keer per jaar wordt het minimumloon aangepast op basis van de cao-lonen. Op 1 januari en 1 juli. Vanaf 21 jaar en ouder heb je recht op het minimumloon. Ben je jonger dan 21 jaar? Dan heb je recht op het minimumjeugdloon.


Wat is het minimumloon netto?

​Leeftijd

Per maand

Per dag

21 jaar en ouder

€ 1.725,00

€ 79,62

20 jaar

€ 1.380,00

€ 63,70

19 jaar

€ 1.035,00

€ 47,77

18 jaar

€ 862,50

€ 39,81

Door deze tabel krijg je een beetje inzicht wat het minimumloon in Nederland is. Het verschilt natuurlijk ook per land, maar bovenstaande tabel is het minimumloon in Nederland.Een paar zaken die goed zijn om te weten:


· Het minimumloon is een brutoloon. Dat betekent dat de werkgever er nog belasting en premies vanaf trekt. Wat de werkgever op je bankrekening betaalt is je nettoloon.

· Het minimumloon is gebaseerd op een volledige baan. Meestal is dat 36, 38 of 40 uur per week. Dit hangt af van de sector waarin je werkt of je cao. Als je minder werkt, blijft je minimumloon per uur gelijk, maar verdien je dus wel minder.

· Overwerkuren, vakantiebijslag en winstuitkeringen tellen niet mee bij het minimumloon

· Je hebt ook recht op vakantiegeld. Dit is minimaal 8 procent van je salaris over het hele jaar.

· Soms mag een werkgever kosten voor huur en een zorgverzekering inhouden op het minimumloon. Dat mag alleen onder bepaalde voorwaarden en je moet de werkgever daarvoor een volmacht geven. Oftewel: je werkgever mag dat alleen doen met jouw toestemming.


ATwerkvandaag levert personeel van echte klasse!


Uitzendbureau ATwerkvandaag geeft altijd de volle 100% om er voor te zorgen dat elk flesje de perfecte dop heeft. Als u bedrijf/organisatie opzoek is naar medewerkers met persoonlijke normen en waarden die aansluiten op u bedrijf/organisatie dan zoeken wij de hele arbeidsmarkt af om de geschikte werknemer te vinden voor uw bedrijf/organisatie. Ons motto is ‘’samen groeien’’ want wij willen voor werknemer en werkgever het beste. Zo kunnen we elkaar helpen en daarom ook samen groeien. We hebben aanbod op maat en groot partner netwerk met veel keuze. Wij zorgen voornamelijk ook voor een efficiënte, flexibele en bovenal een veilige werk omgeving.

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page