top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Interview Farhad Sarwari

Wat is je naam, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Farhad Sarwari, ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Maastricht.


Welke opleiding volg je?

Ik volg de opleiding Marketing en Communicatie aan het Vista College hier in Maastricht. Ik zit in mijn derde jaar en momenteel loop ik mijn afstudeerstage bij ATwerkvandaag.
Hoe ben je bij ATwerkvandaag terechtgekomen?

Samen met mijn stagebegeleider van school heb ik gezocht naar stageplekken. Daarnaast had ik ook via via gehoord dat ATwerkvandaag een leerzaam bedrijf is waar je diverse taken kunt uitvoeren en veel praktijkervaring kunt opdoen, wat zeer relevant is voor mijn opleiding Marketing en Communicatie.


Wat zijn je werkzaamheden?

Voornamelijk houden we ons bezig met het wervings- en selectieproces. We plaatsen vacatures op platforms zoals Indeed, Werkzoeken.nl en uiteraard op onze eigen website. Mensen kunnen solliciteren op deze vacatures, en ons werk bestaat uit het selecteren van geschikte kandidaten die goed passen bij de vacature en bij de werkgever. Bij ATwerkvandaag zoeken we naar de perfecte match tussen opdrachtgevers en kandidaten. Daarnaast hebben we ook schoolopdrachten die gerelateerd zijn aan ATwerkvandaag. We moeten bijvoorbeeld een probleem identificeren en daar een oplossing voor vinden. Ook werken we aan een social media plan om het websiteverkeer te verhogen door actief te zijn op sociale media, zodat we meer potentiële kandidaten kunnen bereiken.


Hoe ervaar je de relatie tussen jou en je stagebegeleider?

Ik zie Taha meer als een goede vriend, maar ik vergeet niet dat hij mijn stagebegeleider is. Ik vind deze relatie erg belangrijk, maar het is natuurlijk belangrijk om binnen bepaalde grenzen te blijven om het werk niet te hinderen. Als er bijvoorbeeld een probleem optreedt, is het natuurlijk anders dan wanneer je vrienden of collega's bent. In dat geval is het goed dat we het goed met elkaar kunnen vinden, maar er blijft toch een hiërarchie bestaan.


Noem twee zwakke en twee sterke punten van jezelf.

Een sterk punt van mij is dat ik initiatief neem, de groep bijeenhoud en documenten verzamel. Hoewel dit geen groot werk is, moeten de taken toch verdeeld worden en moeten we onze bevindingen samenbrengen om te kijken wat goed en slecht is.


Daarnaast vind ik dat ik duidelijke communicatievaardigheden heb, ook naar Taha toe. Bijvoorbeeld als ik mijn bus mis of als er iets onduidelijk is op bijvoorbeeld Indeed, communiceer ik dat helder.


Een zwak punt van mij is dat ik in een groep mensen beter zou moeten sturen om bijvoorbeeld een opdracht beter te maken. Ik heb weleens dat ik op het laatste moment de opdrachten nog aanpas, omdat ik samenwerking wil om het beste resultaat te bereiken.


Een ander zwak punt is dat ik nog niet heel goed ben in het selecteren van kandidaten en het voeren van gesprekken met hen. Hier werk ik nu aan met Taha.Wat hoop je te leren tijdens deze stage dat je in de bedrijfswereld kunt toepassen?

Ik wil na deze stage de opleiding Internationale Communicatie doen, waar ook veel aandacht is voor business en marketing. Iedereen met een beetje kennis van marketing weet hoe uitgebreid het vakgebied is, vooral op het gebied van communicatie. Op die opleiding moet je echt samenwerken met andere culturen en ze ook leren begrijpen. Dus ik leer hier hoe ik in korte tijd een goede band kan opbouwen met kandidaten. Daarnaast wil ik ook leren hoe ik met opdrachtgevers kan samenwerken, aangezien ik in mijn vervolgstudie de eerste twee jaar zelf opdrachtgevers moet benaderen in een groep van vijf. Ik heb dit ook met Taha besproken en hij was meer dan bereid om me te helpen en me te laten zien hoe hij dat doet.


In welke branche hoop je later werk te vinden?

Dat is nog een beetje een vraagteken voor mij. Ik weet dat ik in de richting van Marketing en Communicatie wil werken, maar dat is een brede branche. In het derde jaar van mijn vervolgstudie kan ik een minor kiezen en gerichter ergens naartoe werken. Ik krijg ook de kans om een half jaar stage te lopen als afstudeerstage aan een partneruniversiteit. Ik denk dat als je me na die tijd dezelfde vraag stelt, ik een specifieker antwoord kan geven.


Hoe zou je willen dat mensen binnen het bedrijf jou zien?

Ik hoop dat ze mij zien als een betrouwbare collega en een vriendelijk persoon, maar ik hoop dat ze niet vergeten dat we op het werk zijn en dat ze niet de grenzen overschrijden door bepaalde taken niet uit te voeren omdat ze denken dat we vrienden zijn en het niet hoeven te doen. Dat is niet de bedoeling.


Zou je mensen aanraden om hier stage te lopen?

Zeker, ik heb net een paar voorbeelden gegeven van de taken die je hier krijgt en de ervaring die je kunt opdoen. Wat ik nog niet heb genoemd, zijn de connecties die je hier kunt opbouwen. Taha kent veel mensen, en ik denk dat je via Taha ook veel mensen kunt leren kennen die je later in het leven kunnen helpen. Afgezien daarvan is het een uitstekende stageplek, zelfs als je in het tweede of eerste jaar zit. Als derdejaars krijg je natuurlijk meer taken, maar als je er serieus aan werkt, zie je ook dat het de moeite waard is, vooral als je later in dezelfde branche wilt werken. Ik ben zelf hier terechtgekomen door mijn stagebegeleider, die erg te spreken was over dit bedrijf, en ook mijn medestudenten hebben goede dingen gehoord. Je kunt altijd op gesprek komen, Taha is erg duidelijk over de taken die je hier krijgt en de richting waarin je gaat werken. Je werkt in een kleine groep waar je een goede band mee kunt opbouwen. Ik raad zeker aan om hier stage te lopen!


Wil je nog iets toevoegen over ATwerkvandaag?

Ik denk dat ik een goed beeld heb kunnen geven van ATwerkvandaag en alles heb verteld wat ik wilde delen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page