top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Interview Taha Bouders

Wat is je naam, hoe oud ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Taha Bouders, ik ben 25 jaar oud en kom uit Maastricht.


Hoe ben je in de uitzendbranche terechtgekomen?

Tijdens de coronacrisis zag ik een kans in de markt. Ik merkte dat er veel mogelijkheden zouden ontstaan zodra de economie weer zou opbloeien. Door de crisis verdwenen er veel banen, en dat leek voor mij het juiste moment om in te stappen. Bovendien ben ik altijd geïnteresseerd geweest in werving van personeel en HR-zaken.Hoe ben je begonnen en wat was de eerste stap?

Mijn eerste stap was het schrijven van een businessplan. Ik heb alle aspecten van de branche onderzocht, uitgebreid onderzoek gedaan, berekeningen gemaakt, gekeken naar mijn netwerk en de omgeving, en geanalyseerd welke kansen en bedreigingen er waren. Ik heb ook een concurrentiematrix opgesteld. Toen ik tevreden was met de cijfers, maakte ik een afspraak bij de notaris, zocht ik een pand en begon ik met het zoeken naar onze eerste opdrachtgevers.


Wat voor soort mensen werken hier?

Ik werk voornamelijk met stagiaires, met name derdejaars studenten Marketing en Communicatie. Ik ben erg blij met hen en op dit moment hebben we een volwassen team. Ze zijn proactief, houden van aanpakken en brengen zelf veel nieuwe initiatieven in.


Wat zijn de kenmerken van iemand die succesvol is in deze functie?

Een succesvolle persoon in deze functie is iemand die kansen grijpt en geen enkele lead laat liggen, ze doen hun best om steeds nieuwe kansen te vinden en te benutten. Natuurlijk speelt geluk ook een rol, maar je kunt het ook een beetje afdwingen. Het is belangrijk dat iemand echt doorpakt en direct actie onderneemt wanneer ze een kans zien, bijvoorbeeld door meteen te bellen.


Wat maakt jouw bedrijf anders dan de concurrentie?

We onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak, innovatieve oplossingen en effectieve resultaten. We werken veel vanuit ons eigen netwerk en kunnen snel schakelen. Een voorbeeld hiervan is dat we afgelopen vrijdag een kok hebben verloren, en woensdag hadden we al een vervanger geregeld. We weten dat zelfstandige koks erg zeldzaam zijn in de horecabranche. Ook hechten we veel waarde aan persoonlijke relaties, niemand werkt hier op uitzendbasis of via werving en selectie zonder een persoonlijke band met een van onze medewerkers. We kijken ook vaak naar persoonlijke aspecten om mensen bij de juiste opdrachtgever te plaatsen, dat noemen we "zachte criteria".


Wat zijn de uitdagingen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft overwonnen?

Een grote uitdaging was het wegvallen van de hele horecasector. Toen we net een jaar bezig waren, werden we geconfronteerd met lockdowns, wat betekende dat al onze inkomsten in één keer wegvielen omdat we ons toen voornamelijk op de horeca richtten. We hebben ook meegemaakt dat grote klanten, zelfs multinationals, failliet gingen. Dit had natuurlijk een negatieve invloed op onze financiën. Daarnaast werd onze oude locatie in Maastricht verkocht aan DSM, wat eigenlijk niet had mogen gebeuren, vooral niet op basis van de voorwaarden die ze ons hadden gegeven. Het was niet prettig om te horen dat we na een jaar ondernemen moesten verhuizen. We hebben deze uitdagingen overwonnen door nu op een mooie locatie in het centrum van Maastricht te werken en gedurende 4 maanden op een tijdelijke locatie in Malberg te hebben gezeten.


Hoe zou je de werkomgeving beschrijven?

De werkomgeving op kantoor is flexibel en informeel. We streven ernaar om het leuk en werkbaar te houden voor iedereen. We kijken sterk naar de menselijke aspecten van ons team en proberen niemand te overbelasten. Bovendien geven we mensen taken die goed bij hen passen.


Waar zie je ATwerkvandaag over 5 jaar?

Over 5 jaar zou ik graag zien dat ATwerkvandaag actief is in meerdere niche markten, vooral binnen het hoger opgeleide segment. We zijn dit jaar succesvol begonnen met het werven, selecteren en plaatsen van kandidaten met een bachelor- of masterdiploma, enzovoort. We zien dat onze kansen en expertise op dit gebied goed tot hun recht komen, met alle respect voor andere branches natuurlijk. Het is ook de bedoeling dat we meer kwalitatieve interne medewerkers aannemen die hun eigen portfolio kunnen opbouwen. Daarvoor hebben we deze locatie. We hebben een groter kantoor dan we momenteel nodig hebben. Mijn doel is dat we in de toekomst op een locatie met meerdere werknemers zullen werken.


Hoe ziet de ideale werknemer eruit?

De ideale werknemer is communicatief zeer vaardig en heeft een sterk empathisch vermogen. Ze durven initiatief te nemen en zijn leergierig. In de uitzendbranche ben je niet alleen bezig met kandidaten, maar ook met alle facetten van de branche, zoals het matchen van kandidaten met opdrachtgevers.


Is iedereen welkom om bij jullie te werken?

Ja, ik heb in de afgelopen 2,5 jaar een grote diversiteit aan stagiaires gehad, en tot nu toe zijn ze allemaal goed bevallen. Bijna elke stagiair die zich bij ATwerkvandaag heeft aangemeld, heeft zijn stage ook succesvol afgerond, op een iemand na. Ze hebben allemaal een goede beoordeling gekregen. Ik denk dat mensen zich hier vrij en gewaardeerd voelen. We hebben echter beperkte plaatsen beschikbaar.


Wat zijn je hobby's?

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn vriendin. We zijn onlangs samen gaan wonen. Daarnaast ben ik op zondagen actief als scheidsrechter voor de KNVB.

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page