top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Top 10 leukste bijbaantjes in de winter

Het koude weer en de gezellige sfeer maken de winter een ideale tijd om wat extra geld te verdienen met een bijbaantje. Terwijl je geniet van de feestdagen en de winterse activiteiten, kun je ook arbeid en plezier combineren. In deze blog ontdek je de top 10 leukste bijbaantjes voor in de winter, waarmee jij je portemonnee vult.


1. Kerstmarktverkoper

Werk op een kerstmarkt als verkoper en geniet van de betoverende sfeer terwijl je kerstcadeaus en lekkernijen verkoopt. Dit baantje vereist niet veel ervaring, alleen een verkoopkraampje en een product wat je wilt verkopen.


2. Sneeuwruimer

Als er sneeuw valt, zijn sneeuwruimers in hoge vraag. Het is een actieve baan en je helpt de

gemeenschap door paden en opritten sneeuwvrij te maken. Voor dit baantje heb je wel twee dingen nodig: en dat is natuurlijk sneeuw en een sneeuwschep. Voor deze baan is ook geen ervaring nodig en je helpt de mensen om je heen.


leukste bijbaantjes in de winter

3. Seizoensgebonden winkelmedewerker

Werk in een seizoensgebonden winkel en help klanten bij het vinden van het perfecte cadeau voor hun dierbaren. Dit kan je doen in bijvoorbeeld een kerst pop-up shop.4. IJsbaanmedewerker

Als je van schaatsen houdt, is werken bij een lokale ijsbaan een geweldige keuze. Je kunt misschien zelfs gratis schaatsen na je shift. Hier zorg je ervoor dat bezoekers de juiste maat schaatsen krijgen en zich veilig gedragen op de schaatsbaan.


5. Kerstboomverkoper

Help mensen bij het vinden van de perfecte kerstboom en bind ze op of in hun auto's, terwijl je geniet van de heerlijke geur van dennennaalden. Dit is het perfect baantje als je geld wilt verdienen en tegelijkertijd lekker buiten bezig wilt zijn.


6. Pakketjes bezorger

Sommige bedrijven huren extra chauffeurs in om cadeaus te bezorgen tijdens het drukke winterseizoen. Een geweldige manier om in de feeststemming te komen. Voor dit baantje heb je wel een rijbewijs nodig. Hier ben je verantwoordelijk voor iedereen die een pakketje heeft besteld dat klanten het op tijd geleverd krijgen. Dit kan je bijvoorbeeld gaan doen bij PostNL of DHL.

Pakketjes bezorgen in de wintermaanden

7. Hotelmedewerker

Veel hotels hebben extra personeel nodig tijdens de vakantieperiode, omdat het rond de feestdagen altijd druk wordt. Je kunt bijvoorbeeld helpen met receptietaken of in de keuken. Dit hangt ervan af in welke branche je wilt werken het een hotel.


8. Seizoensgebonden decorateur

Als je creatief bent, kun je werken als seizoensgebonden decorateur en helpen bij het versieren van huizen en winkels voor de feestdagen.


9. Kerstman of kerst elf

Je kan er voor kiezen om je als kerstman of kerst elf te verkleden. Mensen kunnen je de namelijk inhuren voor feesten en andere evenementen. Hier heb je geen ervaring voor nodig.


10. Feestelijke cateraar

Help bij het serveren van heerlijke maaltijden en drankjes op feestelijke evenementen of vieringen. Hier is het de bedoeling dat je gasten serveert tijdens hun feesten/ evenementen.


Met deze 10 bijbaantjes kun jij de winterse arbeid omzetten in een leuke ervaring. Vergeet vooral niet om te zoeken naar lokale vacatures en je cv bij te werken voordat je aan de slag gaat. Geniet alvast van jullie winter en vul je portemonnee tegelijkertijd!

Comments


bottom of page