top of page
Maastricht.jpg

Sollicitatie tips

Wat moet je doen bij je sollicitatie

Ben jij nou op zoek naar een bijbaan of werk maar weet je niet hoe je een bedrijf moet benaderen, ben je bang om te solliciteren of is dit je eerste baan en weet je niet hoe je je moet voorbereiden? Dan heeft uitzendbureau ATwerkvandaag in de Limburgse hoofdstad Maastricht hier een aantal sollicitatie tips die jou wellicht kunnen gaan helpen!

Vacatures Maastricht (2).jpg

Hoe benader je

een bedrijf?

Heb jij een vacature gezien bij een bedrijf maar weet je niet hoe je contact met hun moet opnemen? Wij gaan je vandaag een paar tips geven waardoor jij vanmiddag nog een sollicitatie gesprek geregeld hebt bij dat bedrijf! Wanneer je een vacature hebt gevonden bij een bedrijf is het handig om van te voren wat informatie te zoeken over de vacature en het bedrijf zelf. Wanneer je wat informatie hebt over het bedrijf en de vacature is het makkelijker om eventuele nodige vragen te stellen. Ook raden wij als ATwerkvandaag aan om altijd eerst te bellen en dan mailen, zorg ervoor dat je eerste contact altijd erg belangrijk is. Laat zien wat jij voor toegevoegde waarde kan zijn voor het bedrijf, geef een goed beeld van wie je bent, maar zorg vooral dat je je enthousiasme naar het bedrijf toe toont! Op deze manier laat je over komen dat je deze vacature graag wilt en zelfstandig genoeg bent om dit ook te regelen!

Sollicitaties Maastricht.png

Voorbereiden op je sollicitatie

Wanneer je hebt gebeld en een sollicitatie gesprek hebt gepland ben je al heel goed op pad! Je hebt een sollicitatie maar weet niet hoe je je hier op moet voorbereiden. Wij als ATwerkvandaag raden het altijd aan om van te voren al te bedenken wat je wilt gaan vragen, zoek op wat voor vragen hun jou kunnen stellen welke vragen jij hun zou kunnen stellen en zorg ervoor dat je antwoord kan geven op deze vragen. Het is handig om van te voren al te weten wat je wilt weten en gaat vragen op het sollicitatiegesprek, op deze manier heb je je al voorbereid en hoef je niet ter plekke nog je vragen te bedenken! Wij als ATwerkvandaag vinden het belangrijk dat je jezelf blijft en laat zien wat jij ons hebt te bieden. Natuurlijk zou je ook een beetje na kunnen denken over welke kleding gepast zou zijn op dit sollicitatiegesprek.

Tijdens het sollicitatiegesprek

Als je dit allemaal hebt gedaan hebben wij hier nog een aantal tips op een rijtje voor tijdens het sollicitatie gesprek. En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jezelf blijft en ervoor zorgt dat je die leuke baan krijgt!

  • Zet je telefoon uit. Laat 'm niet op trilstand staan.

  • Wees beleefd.

  • Stel je netjes voor.

  • Zorg dat je rechtop zit en probeer je schouders te ontspannen.

  • Praat rustig en duidelijk.

  • Maak oogcontact.

  • Let op je lichaamstaal.

  • Sluit het gesprek netjes af.

werk.jpg
bottom of page