top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Wat is een proeftijd?

Bij ATwerkvandaag, het toonaangevende uitzendbureau in Maastricht, begrijpen we dat het werven en selecteren van geschikte kandidaten van groot belang is voor het succes van een organisatie. Een van de stappen die we nemen om ervoor te zorgen dat we de juiste match maken, is het hanteren van een proeftijd. Maar wat houdt een proeftijd precies in en waarom is het zo belangrijk? In deze blog gaan we dieper in op de betekenis en het belang van een proeftijd bij ATwerkvandaag, waar diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan.Wat is een proeftijd?

Een proeftijd is een vooraf bepaalde periode waarin een nieuwe werknemer de kans krijgt om de functie uit te proberen voordat het dienstverband definitief wordt. Het is een wederzijdse evaluatieperiode waarin zowel de werknemer als de werkgever kunnen beoordelen of er sprake is van een goede match. Tijdens de proeftijd kunnen beide partijen de samenwerking beëindigen zonder verdere verplichtingen.


Het belang van een proeftijd bij ATwerkvandaag

Bij ATwerkvandaag hechten we veel waarde aan het maken van de juiste match tussen werkgever en werknemer. Door het hanteren van een proeftijd bieden we zowel de werkgever als de werknemer de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en te beoordelen of de functie en de bedrijfscultuur aansluiten bij de verwachtingen. Dit draagt bij aan een succesvolle en duurzame plaatsing.


Diversiteit en inclusie in de proeftijd

Een van de kernwaarden van ATwerkvandaag is diversiteit en inclusie. We streven ernaar om een inclusieve werkomgeving te creëren waarin iedereen gelijke kansen krijgt. De proeftijd biedt een uitgelezen mogelijkheid om te beoordelen of een kandidaat past binnen deze visie. We letten niet alleen op de technische vaardigheden en ervaring, maar ook op de culturele fit en de bereidheid om bij te dragen aan een inclusieve werkomgeving.


Bij ATwerkvandaag begrijpen we het belang van een proeftijd in het wervings- en selectieproces. Het stelt zowel de werkgever als de werknemer in staat om een weloverwogen beslissing te nemen voordat het dienstverband definitief wordt. Daarnaast biedt de proeftijd bij ATwerkvandaag de mogelijkheid om te beoordelen of een kandidaat past binnen de bedrijfscultuur waarin diversiteit en inclusie centraal staan. Het is een stap vooruit in het creëren van een succesvolle en inclusieve werkomgeving in Maastricht.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page