top of page
  • Foto van schrijverATwerkvandaag

Het schrijven van een motivatiebrief

Een motivatiebrief is een brief waarin je jouw motivatie voor iets uitlegt. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een baan, een stage, een opleiding of een vrijwilligerswerk. In deze brief leg je uit waarom je interesse hebt in deze specifieke positie of opleiding, en wat je ervaringen en vaardigheden zijn die relevant zijn voor deze rol. Het is belangrijk om in je motivatiebrief een duidelijke en overtuigende reden te geven waarom je geschikt bent voor deze positie, en om enthousiasme en motivatie te laten zien. Hieronder geven wij jou een aantal stappen om een goede motivatiebrief te schrijven:


1. Begin met het onderzoeken van de vacature of opleiding waarvoor je je motivatiebrief gaat schrijven, zodat je weet wat voor soort persoon ze zoeken en wat ze verwachten.


2. Maak een lijst met je ervaringen, vaardigheden en interesses die relevant zijn voor deze rol. Zoek specifieke voorbeelden die aantonen dat je de vereiste vaardigheden en ervaring hebt.


3. Begin je motivatiebrief met een krachtige en enthousiaste opening, waarmee je de aandacht van de lezer trekt. Geef aan waarom je specifiek interesse hebt in deze vacature of

opleiding, en waarom je denkt dat je geschikt bent.


4. Geef in het midden van je motivatiebrief aan wat je specifieke ervaringen en vaardigheden zijn die relevant zijn voor deze rol. Geef hiervoor specifieke voorbeelden om je punt te versterken.


5. Sluit je motivatiebrief af met een krachtige en overtuigende conclusie, waarin je aangeeft

dat je graag de kans wilt krijgen om je motivatie en vaardigheden in praktijk te brengen. Laat

duidelijk blijken dat je gemotiveerd bent om deze rol op te pakken.


Na het lezen van dit artikel weet je zeker hoe je een goede motivatiebrief kunt schrijven. Ben jij nog opzoek naar een baan in Zuid-Limburg en omstreken? Neem dan contact op met ons of bekijk de vacature pagina. Bekijk zeker ook onze andere blogs voor nog meer tips en tricks bij het zoeken naar een baan die bij jou past!

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page