top of page
Pensioen.jpg

Werken tijdens je pensioen

Hoe werkt een pensioen?

Wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt is het mogelijk om door te werken. Kies er in overleg met uw werkgever voor om onverminderd te blijven werken. In dat geval krijg je naast jouw loon ook jouw AOW uitkering en jouw extra pensioen. Wanneer je zeker weet dat je nog vijf jaar kunt doorwerken na de AOW leeftijd, kun je de uitkering van jouw extra pensioen uitstellen. Stel deze uitkering tot vijf jaar uit, maar alleen als je daadwerkelijk werkt gedurende die periode. Je kunt er ook voor kiezen om een parttime baan te zoeken. Op deze manier blijf je doorwerken na jouw pensioen, maar geniet je ook van jouw welverdiende rust. Vind op een eenvoudige manier werk voor gepensioneerden dat bij jou past.

Hoe werkt een pensioen.jpg

Jij bepaald wat er gebeurd!

Heb je pensioen opgebouwd via je werkgever bij een pensioenfonds of een pensioenverzekeraar? Dan kun je zelf kiezen wanneer je dat wilt laten ingaan. Welke keuzes je daarin maakt, beïnvloedt de hoogte van je pensioenuitkering. Niet of je werkt of niet. Als je wilt doorwerken na je pensioen kun je het volgende doen:

Je pensioen laten ingaan op de pensioengerechtigde leeftijd, zoals die in je pensioenreglement staat. Deze leeftijd kan anders zijn dan de AOW-leeftijd. Je krijgt dan gewoon je pensioenuitkering naast je salaris (en AOW als je al AOW-gerechtigd bent).

Kies je ervoor je pensioen later te laten ingaan dan je pensioenleeftijd? Dan wordt je uitkering iets hoger op het moment dat je je pensioen daadwerkelijk laat ingaan.

ATwerkvandaag pensioen.png

Hoe werkt het precies?

Soms eindigt uw arbeidsovereenkomst ‘van rechtswege’ als u de AOW-leeftijd bereikt. Dat betekent dat de arbeidsovereenkomst op dat moment vanzelf eindigt. Uw werkgever hoeft deze dus niet op te zeggen.

 

Deze afspraak staat dan in uw cao of in uw arbeidsovereenkomst. Als er niets is afgesproken en wil uw werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigen als u de AOW-leeftijd bereikt? Of in de tijd daarna? Dan moet uw werkgever de arbeidsovereenkomst opzeggen. De werkgever kan dit doen zonder preventieve toets van het UWV of de rechter. Er geldt dan een opzegtermijn van één maand.

Dus wilt u nog werken tijdens pensioen dan zult u zeker even goed moeten kijken hoe en wat.

Wat doet Atwerkvandaag?

ATwerkvandaag geeft altijd de volle 100% om er voor te zorgen dat elk flesje de perfecte dop heeft.

Als jouw bedrijf/organisatie opzoek is naar medewerkers met persoonlijke normen en waarden die aansluiten op je bedrijf/organisatie dan zoeken wij de hele arbeidsmarkt af om de geschikte werknemer te vinden voor jouw bedrijf/organisatie.

Ons motto is ‘’samen groeien’’ want wij willen voor werknemer en werkgever het beste. Zo kunnen we elkaar helpen en daarom ook samen groeien.

We hebben aanbod op maat en groot partner netwerk met veel keuze. Wij zorgen voornamelijk ook voor een efficiënte, flexibele en bovenal een veilige werk omgeving.

Hoe spaar je een pensioen ATWerkvandaag.jpg
bottom of page