top of page

Alles over de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is een economische en sociologische benaming voor de interactie tussen vraag naar en aanbod van arbeidskrachten. In het algemeen is er geen daadwerkelijke centrale, gereguleerde marktplaats waarop vragers en aanbieders elkaar fysiek ontmoeten, maar is er sprake van een abstracte markt.

Uitzendbureau Maastricht

Spanning op de arbeidsmarkt

Het gaat bij de werkloosheid om uitkomsten volgens de herziene Enquête beroepsbevolking. Volgens de nieuwe methode valt het aantal werklozen ruim 100 duizend hoger uit dan bij de oude. De methodewijziging speelt niet bij de vacatures, waardoor de spanning op de arbeidsmarkt lager uitkomt. Om zuivere vergelijkingen tussen de jaren voor en na de herziening mogelijk te maken, zijn de tijdreeksen aangepast. Daaruit blijkt dat het niveau van de spanning verschilt, maar dat de ontwikkeling overeenkomt.

Arbeidsmarkt Maastricht

Werkloze beroepsbevolking

De spanning op de arbeidsmarkt is in het vierde kwartaal van 2021 verder toegenomen, het resultaat van een aanhoudende groei van het aantal vacatures (met 16 duizend) en een verdere daling van het aantal werklozen . Ook het aantal banen bleef groeien; er kwamen er 44 duizend bij in het vierde kwartaal. Tegenover 387 duizend vacatures stonden 370 duizend werklozen, dat komt neer op 105 vacatures per 100 werklozen. In het vorige kwartaal waren dat er nog 93 per 100.

Werken bij ons!

Bij de perfecte match hoort natuurlijk niet alleen een leuke vacature, bij de perfecte match hoort ook een goede samenwerking tussen ATwerkvandaag en onze nieuwe Elektricien. Als uitzendbureau uit de stad Maastricht zoeken wij een ultieme communicatie tussen ons en onze sollicitanten. Wij als uitzendbureeau ATwerkvandaag zoeken een Elektricien die vol met passie zijn/haar werk doet maar ook iemand die goed om kan gaan met onze collega’s! Zakelijke werkzaamheden kan verrichten maar ook iemand die een gezellige sfeer op de werkvloer brengt. Heb jij nou na deze informatie het gevoel dat deze vacature de perfecte match is voor jou? Twijfel dan vooral niet en solliciteer bij ATwerkvandaag als Elektricien in Maastricht

is de arbeid hard
bottom of page